Γιατί να κάνω τακτικά check-up στο κατοικίδιό μου;

 

Τακτικά check-up, για μία πιο ξέγνοιαστη καθημερινότητα

 

 

Οι τακτικές εξετάσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας και της ευημερίας του κατοικίδιου ζώου σας. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του τακτικού ελέγχου των κατοικίδιων ζώων σας:

 

Έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας: 

Με τον τακτικό έλεγχο των κατοικίδιων ζώων σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να λάβει θεραπεία νωρίτερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο πόνο και ταλαιπωρία για τον τριχωτό φίλο σας.

 

Προληπτική φροντίδα: 

Οι τακτικές εξετάσεις επιτρέπουν επίσης στον κτηνίατρό σας να παρέχει προληπτική φροντίδα, όπως εμβολιασμούς και πρόληψη ψύλλων και κροτώνων, η οποία μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας και στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών.

 

Οικοδόμηση σχέσης με τον κτηνίατρό σας: 

Με τον συχνό έλεγχο των κατοικίδιων ζώων σας, εσείς και ο κτηνίατρός σας μπορείτε να οικοδομήσετε μια σχέση. Ο κτηνίατρός σας θα γνωρίσει το κατοικίδιό σας και εσείς θα γνωρίσετε τον κτηνίατρό σας. Αυτό θα διευκολύνει τον κτηνίατρό σας να κατανοήσει τις ανάγκες του κατοικίδιου σας όπως και να έχει μια πλήρη και συνεχή εικόνα για την υγεία του μικρού σας φίλου.

 

Ξέγνοιαστη καθημερινότητα: 

Το να γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι υγιές και ευτυχισμένο μπορεί να σας δώσει ψυχική ηρεμία. Οι τακτικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι σε καλή κατάσταση και ότι τυχόν προβλήματα εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται έγκαιρα.

 

Έγκαιρος εντοπισμός πιθανών κινδύνων: 

Ο κτηνίατρος μπορεί επίσης να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι για το κατοικίδιό σας, όπως ορισμένα είδη τροφών, φυτά ή χημικές ουσίες.

 

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον κτηνίατρό μου;

Ιδανικά θα πρέπει να γίνεται ένα πλήρες τσεκ-απ δύο φορές τον χρόνο. Ο μήνας Μάρτιος και ο μήνας Σεπτέμβριος είναι οι δύο μήνες κλειδιά για να προγραμματιστεί ένα τσεκ-απ στον μικρό μας φίλο.  Ο λόγος είναι  ότι έχει να κάνει με την περίοδο όπου τα διάφορα επικίνδυνα παράσιτα (ψύλλοι, τσιμπούρια, σκνίπες, κουνούπια) έχουν αυξημένη δραστηριότητα.

Σε περιπτώσεις όπου το κατοικίδιό μας έχει κάποιο διαγνωσμένο πρόβλημα, το τσεκ απ ίσως χρειαστεί να γίνει και συχνότερα. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό για τον κτηνίατρο του κατοικιδίου μας να γνωρίζει το ιστορικό του μικρού μας φίλου καθώς και τις ανάγκες του ώστε να καθορίζει με ασφάλεια τα επόμενα τσεκ-απ.

 

 

Συμπέρασμα

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κατοικίδια ζώα γερνούν ταχύτερα από τους ανθρώπους και ότι αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό ζήτημα σε εμάς μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γι’ αυτά. Με το να εξετάζετε συχνά τα κατοικίδιά σας, μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι θα ζήσουν μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Φροντίστε να προγραμματίζετε τακτικές εξετάσεις με τον κτηνίατρό σας και να ακολουθείτε τις συστάσεις του για προληπτική φροντίδα.

 

 

Η κτηνιατρική κλινική μας στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί με κύριο σκοπό την ευζωία των μικρών μας φίλων. Για αυτό, καλώντας μας είτε στις εργάσιμες ώρες και μέρες είτε τη νύχτα, τις αργίες και τις Κυριακές στη γραμμή επειγόντων μας,  θα βρείτε κάποιον κτηνίατρο να σας εξυπηρετήσει.