Εξωπαράσιτα και Πρόληψη

Απρίλιος: Μήνας έναρξης της άνοιξης, αλλά και μήνας αύξησης των εξωπαράσιτων για τους μικρούς μας φίλους

Ήξερες πόσο σημαντικά είναι;

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, ο πληθυσμός των εξωπαράσιτων  που προσβάλλουν τους τετράποδους φίλους μας αυξάνεται ραγδαία.

 

Τα κυριότερα εξωπαράσιτα είναι οι κρότωνες (το κοινό τσιμπούρι), οι σκνίπες, τα κουνούπια, οι ψύλλοι και οι ψώρες. Οι πιο σοβαρές και ορισμένες θανατηφόρες ασθένειες του σκύλου και της γάτας μεταδίδονται αιματογενώς από το τσίμπημα από αυτά τα εξωπαράσιτα. Ειδικότερα η λεισμανίωση (κοινώς “Καλαζαάρ”) μεταδίδεται από την σκνίπα Phlebotomus spp., η διροφιλαρίωση (κοινώς “σκουλήκι της καρδιάς”) από το κουνούπι και η ελριχίωση από τον κρότωνα Rhipicephalus sanguineus.

Η πρόληψη για όλα τα εξωπαράσιτα κρίνεται απαραίτητη καθ’όλη τη διάρκεια του έτος!

Η πρόληψη για τη διροφιλαρίωση περιλαμβάνει ειδικά χάπια κάθε μήνα ή ενέσιμη αγωγή ανά εξάμηνο σε συνδυασμό με αντιπαρασιτικές αμπούλες μηνιαίως, καθώς και περιλαίμια με εντομοαπωθητική και εντομοκτόνο δράση

επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία στο 2315 534131

Η πρόληψη για τη λεισμανίωση περιλαμβάνει τη χρήση αντιπαρασιτικής αμπούλας μηνιαίως και ειδικού περιλαίμιου με απωθητική δράση απέναντι στη σκνίπα. Μάλιστα υπάρχει πλέον και ετήσιο εμβόλιο  που προσφέρει προστασία έως και 85%!

Η πρόληψη για τους ψύλλους, τις ψώρες και τους κρότωνες (“τσιμπούρια”) περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών παρασιτοκτόνων χαπιών, αντιπαρασιτικής αμπούλας μηνιαίως, ειδικού περιλαίμιου και ειδικών εντομοαπωθητικών σπρέι.